HomeContact
Professionals

CJG4Kracht

Gemeenten zijn vanaf 2015 financieel en uitvoeringstechnisch verantwoordelijk voor de uitvoering van alle ondersteuning, hulp en zorg voor jeugd met als doel om snellere en effectievere inzet van ondersteuning mogelijk te maken. Het Centrum voor Jeugd en Gezin zal als front-office fungeren in de toeleiding naar de diverse vormen van zorg voor jeugd. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen is in september 2013 in navolging van de gemeente Apeldoorn en in samenwerking met de gemeenten Heerde en Epe gestart met de pilot CJG4Kracht.

Het doel van CJG4Kracht is om de vrijwillige hulp aan huis voor gezinnen met vragen op meerdere levensgebieden zo snel en effectief mogelijk en zonder indicatie toegankelijk te maken. Uitgangspunt bij inzet van CJG4Kracht is zo licht en zo kort als kan en zo intensief als nodig is. Er wordt gewerkt vanuit het principe één kind, één gezin, één plan. CJG4Kracht wordt vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin georganiseerd en aangestuurd.

Gezinsplan

Het gezin werkt door middel van het gezinsplan aan eigen gestelde doelen.

Gezinsplan

Omslag gezinsplan

Methodiek

In 2011 is in Apeldoorn gestart met de pilot CJG4Kracht. Voor deze pilot is een methodiekbeschrijving gemaakt.

Methodiekbeschrijving

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult