HomeContact
Professionals

Winston en Cory Makdoembaks zijn pleegouders

Cory Makdoembaks

Cory en Winston Makdoembaks hadden niet gedacht dat ze ooit pleegouders zouden worden. Ze hebben al twee prachtkinderen: Damien (6) en Destiny (8). Maar toen Cory een kindje verloor en een kind erbij kreeg, veranderde er iets. “Winston en ik hebben drie jaar voor mijn nichtje gezorgd. Twee jaar geleden is ze weer thuis gaan wonen. We vonden het te stil in huis zonder haar. In die tijd ontmoette ik een moeder op het schoolplein die pleegkinderen heeft. We herkenden zó veel van elkaar, hoe het is om een kind van iemand anders op te voeden. Het idee dat er nog veel meer kinderen zijn zoals mijn nichtje, dat raakte mij.

Na een informatieavond van pleegzorg was het duidelijk. Ze zaten om ons te springen. We doorliepen de procedure en toen hadden we binnen een maand een kindje om voor te zorgen.

Ze heet Dewi en ze was toen pas vijf. Ze past heel goed bij ons gezin. Ze is een kleine kwebbel die veel lawaai maakt. Haar moeder is ook Surinaamse. Daardoor weet ik bijvoorbeeld hoe ik haar haar moet invlechten. Dat zij zich thuis voelt is het allerbelangrijkste.

Dewi is geen gemakkelijk kind. Doordat ze door haar ouders werd verwaarloosd is ze niet goed gehecht. Ze heeft veel aandacht nodig. Soms vliegt ze uit de bocht in een enorme driftbui. Doordat we een veilige, vertrouwde plek voor haar zijn, kan ze zo normaal mogelijk opgroeien. Wij zijn blij met haar.”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult