HomeContact
Professionals

Marja en Arno Kamphuis proberen zwanger te worden

Arno Kamphuis
Arno Kamphuis Arno Kamphuis
Marja Kamphuis Marja Kamphuis

Arno en Marja Kamphuis (40 en 34) missen nog één ding: een kindje dat hun gezin compleet maakt. Arno is veel weg voor zijn werk als vrachtwagenchauffeur. Marja bestiert het huishouden en heeft haar eigen kattenpension.

Marja: “Ik heb altijd al een kind gewild, en toen ik Arno ontmoette wist ik zeker dat het met hem ging gebeuren!” Arno en Marja doen er alles aan om zwanger te worden. De tips van Marja's vriendinnen en schoonmoeder komen daarbij goed van pas.

Marja: “We zijn het al anderhalf jaar aan het proberen. De eerste maanden dacht ik dat het aan de pil lag, of dat het gewoon pech was. Maar toen we gingen zoeken naar mogelijke oorzaken, bleek dat je gewicht toch ook wel veel uitmaakt. Ik had toen we begonnen een hoog BMI, waardoor mijn hormonen van slag waren. Ik leef nu gezonder. Om meer beweging te krijgen ben ik bij een wandelclubje gegaan. Het is niet extreem sportief, maar het helpt wel, en ik zit er lekkerder door in mijn vel.

Dat je geen alcohol mag tijdens de zwangerschap wist ik wel. Maar alcohol voor je zwanger bent, maakt het dus ook moeilijker om zwanger te worden! En wist je dat je als vrouw niet teveel koffie mag drinken? Bij mannen gaat het zaad er juist actiever van zwemmen!”

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult