HomeContact
Professionals

Verzorging en veiligheid

De kraamverzorgende helpt u de eerste week na de bevalling bij de verzorging van uw baby. Daarna moet u het zelf doen! Dat kan heel intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt.

Gelukkig zijn er genoeg mensen en instanties waar u met vragen naartoe kunt. Denk aan familie, vrienden en het CJG. Daar kunt u bijvoorbeeld terecht met vragen over onderwerpen als aankleden, luiers verschonen, huidverzorging, mondverzorging, veilig slapen en een veilig huis.

Veiligheid

Zo’n klein en kwetsbaar wezentje als uw baby wilt u natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Om de veiligheid van uw kind te kunnen waarborgen moet u weten wat de gevaren zijn in en om het huis, en wat u daartegen kunt doen.

Tot de leeftijd van 2 jaar kennen kinderen geen gevaar. Ze willen graag alles ontdekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zomaar iets in hun mond steken wat niet eetbaar is, of een kleedje van de tafel trekken, of te dicht in de buurt van een stopcontact komen. Er kan van alles gebeuren. Zorg daarom dat het veilig is in en om het huis en let goed op uw kind!

 

Keurmerk Stichting Opvoeden

Bron: Verzorging en veiligheid

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult